Lazy Sunday

 

Idag har jag äntligen fått sovmorgon! Bussen till Bath gick från skolan igår kl 9.30 så man var ju uppe i ungefär samma tid som resten av veckan.

Men Bath var faktiskt en helt underbar liten stad. Jättemysig med flera (talangfulla) gatumusikanter, små och stora affärer, museer och gammal arkitektur + fint väder. Först blev vi guidade runt i två grupper (vi var 65 st sammanlagt) och tittade på arkitekturen och fick höra om hur staden byggts och om dess mystiska sida. Sedan vandrade vi vidare till The Roman Baths som är ett stort museeum i det gamla romerska badhuset, det varma vattnet från källan, som präglar hela staden, troddes komma direkt från gudarna och man tillbad speciellt Minerva. Badade man i denna källa kunde man helas från sina olika sjukdomar och besvär. Helt otroligt hur allt är uppbyggt med uppvärmda golv, olika pooler och rum. Bilderna ger bara ett hum, detta måste upplevas!


Ester 1 och Ester 2 från España.
Vatten.


Park.


The Roman Baths.


Minerva.


Lisa och Virginia.


Romersk kvinna.

Sedan hade vi lite fritid och gick då runt i staden, hade såå velat gå in på ett annat museeum (Fashion Museum - med dräkter från långt tillbaka fram till idag) men det fanns inte tid. Men Bath ligger så nära att det är lätt att ta tåget dit, och Lisa vill till Jane Austen museet, så det blir nog snart ett återbesök.

När vi kom hem igen åt vi middag och promenerade sedan ner till en pub, som jag aldrig kommer ihåg namnet på ngt med king, där det gör sin egen ekologiska öl, men lisa och jag valde cider. Där mötte vi spanjorena och en kille från schweiz och pratade och spelade spel, vet inte namnet på det- men man har en massa träbitar sorterade på varandra som man sedan ska ta ut och placera högst upp.


Virginia körde sin egen stil.


och Lisa ville inte vara sämre!

Så det var verkligen en fullspäckad lördag. Idag kommer samma gäng över på te kl 16 och ja, jag ska göra en till kladdkaka tills dess. (jag skulle aldrig ha börjat) Annars har jag lite tvätt- och läx-, slappardag vilket känns skönt. Idag kommer även ännu en ny tjej hit, från spanien, stackars John Hou är enda killen.

See u later!
//Gina


Kommentarer
Postat av: Soffi

Haha piracy-klippet var jättekul :DBadet såg inte så hygieniskt ut men ändå mysigt! Har du sett Islandsbilderna? :)

2009-09-27 @ 22:20:06
URL: http://greenshoes.blogg.se/
Postat av: Nathalie

okej, två veckor... Jag sakar dig!!

2009-09-30 @ 20:38:00
Postat av: Gina

Samma här! Har du skype? ladda ner det gratis annars så kan vi prata!!KRAAAAAAAAAAAM

2009-09-30 @ 21:29:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0